
Ingredience:
dýně Hokkaido, nakrájená na kostky (nemusí se loupat)
1 kg cibule
trocha zázvoru
šťáva z půlky pomeranče (nemusí být)
700 ml máslo-zeleninového vývaru
100 ml smetany ke šlehání
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup:
V hrnci rozehřejeme máslo a pozvolna na něm opékáme cibuli a nastrouhaný zázvor. Přidáme pokrájenou dýni a opékáme dalších 5 minut. Zalijeme vývarem a vaříme zhruba 15 minut, dokud nebude dýně měkká. Rozmixujeme ručním mixérem, přilijeme smetanu, dochutíme solí, pepřem a šťávou z pomeranče. Polévku podávejte posypanou například opečenými dýňovými semínky a dozdobenou smetanou a bylinkami.
- Místo: Letní kuchyně - Bydlíme v sadu
- Fotograf : Petra Holubová
- Pro blog: Biano.cz